Орест Сарматський

За створення незаконного скотомогильника судитимуть директора держпідприємства (Агроновини)

0201 (Copy)

За процесуального керівництва Ковельської місцевої прокуратури слідчі Ковельського відділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

Слідство встановило, що керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, аби уникнути витрат на перероблення відходів, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від перероблення сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі.

У такий спосіб посадовець спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш ніж 1 млн грн. Крім того, незаконними діями директора очолюваному ним підприємству заподіяні збитки на суму понад 87 тис. грн внаслідок незаконних видатків на оплату послуг фізичної особи-підприємця.

Три роки підозрюваний перебував у розшуку. 29 квітня 2020 року його затримали в Київській області й доправили на Волинь. Відтоді він перебував під домашнім арештом.

Нині ж досудове розслідування у провадженні завершено й після ознайомлення сторони захисту із матеріалами воно буде скероване до суду.

Стала відома рентабельність вирощування горіхів в Україні

0202 (Copy)
0202 (Copy)

За умов правильної побудови бізнес-моделі горіхового саду, можна отримати прибуток у розмірі понад 6,2 млн грн, що майже в п’ять разів вище за витрати, які понесе фермер.

Які ж основні та другорядні витрати очікують інвестора, які ризики існують та чи можна отримати державну підтримку для розвитку бізнесу?

Про це пише agronews.ua. 

Витрати під час реалізації бізнес-проєкту горіхового саду площею 83 га, за інформацією його авторів, можна розподілити на три групи: витрати на проведення агротехнічних заходів, витрати на збір продукції та витрати на охорону саду.

Важливим етапом для планомірного розвитку садових насаджень є обприскування на період від початку вегетації - до збору врожаю. В залежності від фази розвитку таку операцію слід проводити приблизно 5 разів.

Якщо реалізувати увесь врожай очищеним за ціною 90 грн/кг, то можна отримати від реалізації 7 470 000 грн. Тобто, відрахувавши витрати з вищеназваної площі горіхового саду, отримуємо 6 215 900 грн чистого прибутку.

Значно меншу суму прибутку можна отримати у разі продажу горіху у шкаралупі: при ціні 30 грн/кг дохід від реалізації складатиме 2 490 000 грн, а чистий прибуток, відповідно, 1 235 900 грн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео