Загиблому нацгвардійцю з Тернополя присвоїли звання «Почесний громадянин міста» (фото)

Олександр Данилюк загинув 6 серпня 2023 року від прямого попадання танкового снаряда в місце розташування особового складу

В стінах Тернопільської міської ради міський голова Сергій Надал вручив рідним загиблого старшого сержанта Національної гвардії України Олександра Данилюка відзнаку «Почесного громадянина міста Тернополя».

Почесне звання надане гвардійцю за вагомий особистий внесок у становлення української державності та особисту мужність і героїзм, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. 

Усі нагороди та відзнаки ми зберігаємо для нашого сина як пам’ять про його батька - героя. Вдячні за пам’ять і молитву за нашого Сашу, — каже Ірина, дружина Олександра Данилюка.

Олександр Данилюк загинув 6 серпня 2023 року від прямого попадання танкового снаряда в місце розташування особового складу. Разом з Олександром тоді загинув нацгвардієць Андрій Петльований. Зараз триває збір підписів за присвоєння почесного звання «Героя України» (посмертно) нацгвардійцям Олександру Данилюку та Андрію Петльованому.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео