Тамара Коблик

Загроза не зникла, тернополянам варто бути напоготові

Увечері місто запроваджує режим темряви. У області розгортають гуманітарні штаби для евакуйованих.

- Коли чуєте сигнал — це не навчання, це війна. Ми не маємо свого ПВО (протиповітряної оборони - ред.), тому треба поберегтись. Спускайтеся в сховища. Усі сховища будуть працювати, - так розпочали буремний ранок 25 лютого представники влади міста та області.

Мер Сергій Надал розповів, як пройшла ніч та подякував тернополянам за згуртованість і взаємодопомогу:

- Ця ніч пройшла відносно безпечно для мешканців. Хоча інформаційно вона була напружена. Вдячний тернополянам за дружність та взаємодопомогу. Ми - справжня згуртована громада. Не вдалось, щоправда, ідеально спрацювати з вимкненням зовнішнього освітлення. Але ми вже проводимо переговори з комерційним сектором - після 21:00 все зовнішнє світло має бути вимкнене. Запроваджуємо режим темряви.

На Тернопільщині розгортають гуманітарні штаби для евакуйованих з інших областей України. Тож тих, хто має можливість допомогти: поселити таких людей, просять зголошуватися за номером телефону 0981747741.

- Відколи оголошений воєнний стан, усі служби працюють в посиленому режимі, - каже очільник Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш. - Будуть відкриті гарячі лінії для повідомлень про дрони чи невідомі предмети. Бачите людей в формі, з пов'язками — повідомляйте у поліцію за номером 102. Також звертайте увагу на авто, які шукають об’їзд блокпостів через навколишні села.

Тернополян та мешканців області просять долучатись до роботи. Вступати в ряди територіальної оборони. І чоловіки і жінки можуть приходити в військовий комісаріат, маючи при собі паспорт та ідентифікаційний код.

Наразі лікарні Тернополя працюють в посиленому режимі. Очікують поранених військовослужбовців. На щастя, поки таких немає. Але вчора з міського бюджету було виділено 650 тис. грн для придбання препаратів та перев'язочних матеріалів.

Обидва пологові міста працюють у штатному режимі.

Бомбосховища працюють. Тернополянам варто повідомляти про випадки, коли це не так. Інформацію обов'язково перевірятимуть. В області робота з головами громад проводиться. Бомбосховища — на їх відповідальності.

Що ж до проблем з розрахунком карткою, про що вчора скаржились багато тернополян, то зараз ситуацію вирівняли: усі торгові точки, аптеки, заправки повинні працювати безготівково.

Нагадаємо, у Тернополі є понад понад 200 укриттів та сховищ (адреси).

 

Фото з відкритих джерел, відео - трансляція на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео