Анастасія Кисіль

Захисники вже не мають чим накривати техніку: тернополян просять допомогти плести маскувальні сітки

Волонтери кажуть, сітки зараз вкрай потрібні на фронті. Вони вже отримали близько сотні запитів від захисників

До плетіння маскувальних сіток для захисників тернополян та гостей міста просять приєднатися волонтери Тернопільського педуніверситету. Всі необхідні матеріали для сіток є, проте бракує робочих рук. 

Щодня приходять плести сітки близько п'яти людей. Всі вони - вимушені переселенці. А наші де? Тернополяни? Ми вже перемогли? Всі наші бійці повернулись додому? Можна розслабитись? - запитує волонтерка Зоя Кіцак 

Зараз для роботи маскувальних сіток є все необхідне: тканина потрібних кольорів, сітки, приміщення, але немає людей. 

Нам терміново потрібна ваша допомога. Захисники вже не мають чим накривати позиції та техніку. Давайте подаруємо їм наш захист! - звертається до тернополян волонтерка. 

Досвід плетіння сіток не потрібний. За словами Зої Кіцак, опанувати роботу можна за 10-15 хв.

Будь-ласка, подаруйте трішки свого часу на корисну справу та реальну дієву допомогу нашим хлопцям, і це допоможе зберегти їхні життя та наблизить нашу перемогу, - каже Зоя Кіцак.

Охочі плести сітки можуть приходити  щодня з 9.00 до 19.00 (працювати можна  одну-дві години). Адреса штабу: Тернопіль, вул. Громницького, 1, корпус історичного факультету (біля “Сільпо” на Дружбі). 

Нагадаємо, у Тернопільському педуніверситеті почали плести маскувальні сітки на фронт від початку повномасштабної війни. Щоб допомогти захисникам, збираються всі охочі. Як писав Терен раніше, навіть діти долучаються до роботи. Наприклад, допомагає нашим воїнам трирічна Христина зі своїми братом та сестрою

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео