Віра Олександрович

Заходи безпеки: на фінал Кубку України з футболу у Тернополі із фальшивими квитками не прорветься ніхто

Фінал

Звернення до вболівальників, які планують прийти на фінал Кубку України з футболу сезону 2020/2021, зробив міський голова Тернополя Сергій Надал. Зокрема, за його словами, зайняти своє місце на глядацьких трибунах доведеться до 18:00.

Нагадаємо, матч на міському стадіоні імені Романа Шухевича між київським «Динамо» і луганською «Зорею» розпочнеться о 19:00 завтра, 13 травня. Організатори вирішили не повторювати помилок, що сталися під час півфіналу Кубку України, а тому глядачі мусять погодитися на низку вимог.

– Просимо усіх вболівальників прийти на стадіон завчасно і зайняти свої місця за годину до початку фінальної гри, тобто до 18:00, – каже міський голова Сергій Надал. – Це – наполеглива рекомендація Асоціації футболу України і правоохоронців. Тому що після 18-ї прохід буде утруднений. Ми пам’ятаємо ситуацію з півфіналом, коли було чимало охочих пройти на гру із фальшивими квитками або «прорватися» без квитків. І стюарди, і правоохоронці врахували всі помилки, а тому зроблять усе, аби на гру потрапили тільки ті, хто придбав квиток.

Окрім того, під час відвідування фінального матчу Кубка України з футболу він закликав усіх вболівальників дотримуватися карантинних обмежень, а саме: перебувати на території стадіону у засобах особистого захисту, дотримуватися соціальної дистанції і користуватися антисептиками.

– Контроль за паркуванням транспортних засобів на прилеглих до Тернопільського міського стадіону вулицях забезпечуватиме муніципальна інспекція, – додає мер. – Також сьогодні на засіданні виконавчого комітету дозволили комерційним партнерам Фіналу здійснювати торгівлю на території стадіону, крім алкогольних напоїв, продаж яких взагалі заборонили! 

Зауважимо, на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації 7 травня експерти вирішили забезпечити обмежену кількість глядачів на стадіоні – не більш як 20% від загальної кількості посадкових місць, передбачених для глядачів. Окрім того, продаж квитків відбувався у режимі онлайн з обов’язковим визначенням конкретних місць у відповідних секторах. Тому організатори мали провести маркування місць, що не будуть використовуватися, для забезпечення соціального дистанціювання глядачів.

– Усі, хто не матиме змоги потрапити на стадіон, не розчаровуйтеся! – наголошує Сергій Надал. – Буде йти трансляція гри в прямому ефірі. Телевізійники вже все підготували. Ми маємо необхідне світлове забезпечення. Тобто цей матч можна буде подивитися, сидячи біля екрана телевізора на м’якому дивані.  

У Тернополі через гру діятимуть такі заборони: - із 16:00 не можна буде продавати пиво, алкогольні та слабоалкогольні напої у всіх об’єктах торгівлі на прилеглих вулицях до міського стадіону ім. Романа Шухевича, а також – на Привокзальному майдані; - обмеження руху автотранспорту на вулицях: Клінічній, Шухевича (від вул. Веселої в бік просп. Степана Бандери), Коцюбинського, Парковій і Зеленій (окрім спецтранспорту і мешканців, які проживають на вказаних вулицях). Заїзд автомобілям до місця проведення фіналу (стадіону) буде заборонено взагалі!

Фото із відкритих джерел і зі сторінки Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео