Орест Сарматський

Закупівельні ціни на молоко пропонують і далі зменшувати (Агроновини)

1101 (Copy)

Закупівельні ціни на молоко потрібно й надалі знижувати, попри те, що на початок лютого вони лишилися незмінними. 

Про це повідомляє пресслужба «Асоціації виробників молока» (АВМ). 

Перемовини в цілому тривають вже близько тижня. За цей час ціни практично не змінилися, хоча для декого з виробників вони вже знизилися, але це поодинокі випадки і вони не вплинули на середні ціни по країні,   каже аналітик АВМ Володимир Андрієць. Зміни на собі починають більше відчувати виробники низьких ґатунків молока та з невеликими об’ємами виробництва. Дискусії надалі тривають, переробники проявляють тверді наміри. Швидше за все, загальний тренд таки зрушиться у бік зменшення, проте не виключено, що це буде за рахунок більше тих виробників, які реалізують сировину низьких ґатунків Дана ситуація може посилитися у весняний період, коли на переробку почне надходити більше низькосортного молока від населення.

Цінова ситуація на початок лютого залишається незмінною. Так, середня ціна на екстраґатунок не змінилася і становить 10,90 грн/кг, вищого  знизилася на 1 коп 10,29 грн/кг, першого подешевшала на 3 коп 9,88 грн/кг відповідно. Середньозважена ціна трьох гатунків 10,36 грн/кг.

1102 (Copy)
1102 (Copy)

Кабмін планує передати на приватизацію понад 100 аграрних підприємств 

За два роки в Україні в рамках приватизації продадуть 111 сільськогосподарських та рибних господарств державних аграрних підприємств. Про це розповів Павло Кухта, перший заступник міністра економки, agropolit.com. 

Загалом у країні понад 3,7 тис. державних підприємств, з яких тисячу визначено на приватизацію, 530  передано торік у Фонд держмайна. За два роки на продаж має піти 111 аграрних підприємств  сільське та рибне господарство,  зазначив заступник міністра. 

За словами Кухти, у межах малої приватизації буде продано: «Житомирський лікеро-горілчаний завод» у спиртовій галузі, племрепродуктор «Степове», шовкорадгосп «Знам'янський», рибне господарство «Галицький», Тульчинське виробниче підприємство з племінної справи у тваринництві. 

Половину, можливо, третину, продамо цього року. Загалом за 2-3 роки проведемо масову приватизацію та ліквідацію того, що не працює, це час на наведення порядку, звуження державного сектору до того реального, яким займатиметься держава,  пояснив посадовець. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео