Тамара Коблик

Залишились дружина та дві донечки: на Тернопільщині вічний спочинок знайшов Герой Іван Дедьо (фото)

Понад 3 місяці тривав процес ідентифікації загиблого захисника. І ось лише зараз родина отримала результати судово-біологічної експертизи. Вічна пам'ять

Вчора, 22 липня, востаннє повернувся додому мешканець Теребовлі, сержант Іван Дедьо, щоб знайти свій вічний спочинок. Про це повідомили у пресслужбі Теребовлянської міської ради.

Спочатку домовину з тілом Героя теребовлянці навколішки з молитвою й лампадками зустріли на перехресті біля греко-католицької церкви святого Миколая в м.Теребовля. Опісля відбувся чин похорону.

Попрощатися із військовослужбовцем, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів, віддати йому шану прийшли численні мешканці Теребовлі, сіл громади, представники влади, побратими.

Відспівали загиблого бійця у церкві святого Миколая, а на подвір’ї будинку, де проживав захисник із сім’єю, духівники відслужили панахиду. Поховали Героя на місцевому кладовищі на Алеї почесних поховань.

Із початком повномасштабного вторгнення Іван Дедьо вступив до лав тероборони. Захищав Україну на Запорізькому, Донецькому напрямках.

Про захисника говорять як про дуже хорошу, добру, чуйну, працьовиту людину, гарного сім’янина та християнина, адже був активним членом ГО «Українська молодь – Христові».

У полеглого Героя залишилися дружина Ірина, дві донечки Карина та Анна, мама Надія, батько Михайло, рідні брат Андрій та сестра Христина.

Мешканець Теребовлі, головний сержант – командир відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу технічного забезпечення, сержант 41-річний Іван Дедьо загинув 7 квітня 2023 року в м.Слов’янськ Донецької області під час захисту України від російських загарбників.

Понад 3 місяці тривав процес ідентифікації загиблого захисника. І ось лише зараз родина отримала результати судово-біологічної експертизи.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Івана Дедя з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині попрощалися з Героєм Олегом Орлінським.

Фото пресслужби Теребовлянської міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео