Тамара Коблик

Замість великих заробітків – 90 тисяч гривень втрат

Поліцейські застерігають краян від подібних афер і просять не вестися на обіцянки заробити великі гроші, а ретельно зважувати і перевіряти, кому перераховуєте свої кревні

За здійснення покупок шахраї пообіцяли тернополянці чималі бонуси. Наслідок – витрачені понад 90 тисяч гривень і ні товару, ні доплат.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася жителька обласного центру із заявою про вчинення щодо неї шахрайських дій. Зловмисники заволоділи її грошима на суму понад 90 тисяч гривень.

З пояснень заявниці, вона знайшла оголошення на одному з сайтів про те, що пропонується заробіток для тих, хто готовий вкладати кошти в товар. Умова була така: жінка купує на певну суму одяг чи техніку, отримує замовлення, а на карту їй надходять бонуси в розмірі від 500 до 2000 гривень, залежно від вкладеної суми. Тернополянка загалом набрала краму на понад 90 тисяч, очікувала заробити майже 120 тисяч гривень, однак ні товару, ні бонусів так і не дочекалася. Претензій щодо повернення коштів теж нікому пред’явити - телефони «роботодавців» не відповідають.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ. Поліцейські застерігають краян від подібних афер і просять не вестися на обіцянки заробити великі гроші, а ретельно зважувати і перевіряти, кому перераховуєте свої кревні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео