Оксана Бучко

Запізнілий військовий призов через пандемію починають на Тернопільщині

Черговий призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України розпочали на Тернопільщині пізніше плану через пандемію – із 25 травня. Вік призовників – 18-27 років. Усього планують відправити на службу 500 осіб.

Про це розповів під час брифінгу тво. військового комісара Тернопільського облвійськкомату полковник Олександр Скумбрій.

На даний час розпочали роботи військові лікарські комісії у районах. Перша відправка на військову службу відбудеться 15 червня. Триватиме призовна кампанія до 31 липня.

- Розподіл військових вирішує Генштаб, - додав полковник Олександр Скумбрій. - Із вимогами можна ознайомитися в законі про військовий обов’язок та військову службу зі змінами та у постанові №352.

Також нагадали, що так званих ухилянтів від призову чекають штрафи. Їх мають збільшити до 30 неподаткових мінімумів. Усіх, хто не отримав повістки, бо змінив місце проживання, але потрапляє у категорію призовників, просять з’явитись у призовні пункти самостійно.

Перед відправкою на службу проводять відповідний медичний огляд, дотримуючись усіх протиепідемічних вимог, та тестування на COVID-19.

Звільняються від військової служби:

-ті, хто виховує дитину до 3 років або має двох і більше дітей;

-ті, хто доглядає непрацюючих батьків;

-ті, хто продовжує навчання у вищих навчальних закладах;

-ті,  хто продовжує професійну діяльність;

-медики, які працюють у сільській місцевості та педагогічні працівники, які мають повне завантаження;

-поліцейські;

-сільські, селищ та міські голови;

-священнослужителі, в яких середня або вища освіта;

-ті, хто не відповідає по стану здоров’я.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео