Віра Олександрович

Заробітчани з Тернопільщини почали виконувати свій конституційний обов’язок

Кампанія

Жителі Тернопільщини вже задекларували 215,2 млн грн доходу. Причому так звані іноземні доходи вже задекларували 90 краян, адже вони знають про свій конституційний обов’язок.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Цьогоріч уже 993 жителі Тернопільщини задекларували отримані у 2020-му доходи і подали декларації, - уточнюють у податковій. - При цьому 609 громадян зобов’язані були задекларувати свої неоподатковані доходи, а 384 – забажали скористатися правом на податкову знижку.

Загальна сума задекларованого доходу склала 215,2 млн грн, що в півтора раза більше, ніж у січні торік. Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 2,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 500 тис. грн військового збору.

- Декларували краяни переважно статки від спадку чи дарування і продажу нерухомості чи рухомого майна, - зауважують у податковій. – Йдеться про 211 і 124 особи, відповідно. Вони задекларували 23,7 млн грн і 7,3 млн грн доходів. Ще 42 декларанти збагатилися через здачу в найм майна, а 23 – завдяки незалежній професійній діяльності. Вони заявили про отримання мільйону і 1,5 млн грн, відповідно.

Дослухалися до необхідності виконувати свій конституційний обов’язок і 90 наших краян, які задекларували іноземні доходи. Вони інформували про отримання 3,5 млн грн доходу.

- Про отримання інвестиційних прибутків на 40 тис. грн повідомили двоє жителів тернопільського краю, - додають у податковій. - Найбільші суми ПДФО визначили для тих, хто отримував спадщину та дарування, а це - 1,2 млн грн, та збагатився від іноземних доходів – 600 тис. грн.

Нагадаємо, цього річ деклараційна кампанія триватиме до 1 травня, проте охочі скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подавати декларації до 31 грудня включно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео