Тамара Коблик

Жителя Тернопільщини судитимуть за коригування ракетних ударів у області і державну зраду

В одній із соціальних мереж чоловік активно висловлював підтримку діям бойовиків терористичної організації «днр» та найманців ПВК «Вагнер»

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Кременецького району на Тернопільщині, обвинуваченого у державній зраді й поширенні матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, глорифікації її учасників   (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили у пресслужбі відомства.

При розслідуванні кримінального провадження про державну зраду  жителя Тернопільщини, який збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури, також встановлено його причетність до поширення в Інтернеті  матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, возвеличення її військових.

Слідчими СБУ задокументовано численні факти поширення чоловіком агітаційних матеріалів, які обґрунтовували правомірність збройного нападу рф на Україну та звеличували воєнні злочини армії агресора.

Використовуючи профіль в одній із соціальних мереж, підозрюваний активно висловлював підтримку діям учасників терористичної організації «ДНР» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Нагадаємо, що у січні його затримали оперативники Управління СБУ в Тернопільській області при одержанні ним в обумовленому місці винагороди за фотографування об’єктів критичної інфраструктури для ворога. Перед цим він зробив знімки 2 об'єктів у м. Тернополі й  переслав ці фото співробітнику спецслужби РФ.

Завершено розслідування, що здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео