Віра Олександрович

Зацікавився Генпрокурор: подружжя з Тернополя встигло обдурити аж 192 людини

Основне

Групу шахраїв, які ошукували громадян під виглядом працевлаштування за кодоном, викрили поліцейські на Тернопільщині.

Про це повідомили сьогодні, 7 серпня, на сторінці Поліція Тернопільської області у соціальній мережі «Фейсбук».

- До складу групи входили п’ятеро осіб, зокрема, двоє організаторів і троє виконавців, - стверджують у поліції. - Зловмисники обдурили 192 особи і привласнили аж 1,5 млн грн.

Виявляється, злочинний «бізнес» організувало подружжя з Тернополя. Допомагали їм ще троє спільників. Організатори створили кілька юридичних компаній для надання посередницьких послуг із працевлаштування за кордоном.

- У ході досудового розслідування встановили, що ліцензії на такий вид діяльності фірми не мали, - стверджують у поліції. - Шахраї ошукали 192 громадянина, які мали намір працевлаштуватися за кордоном. Сума збитків, завдана потерпілим, становить півтора мільйона гривень.

Викрили злочинну діяльність зловмисників співробітники Департаменту міграційної поліції спільно зі слідчими ГСУ Національної поліції та працівниками поліції Тернопільщини. Заходи відбувалися за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

- Відбулася низка санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, - додають у поліції. – Наші працівники вилучили речові докази, які підтверджують злочинну діяльність підозрюваних.

Наразі 4-м фігурантам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – «шахрайство». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12-ти років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Фото з офіційного сайту Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео