Юлія Пацкаль

«Завжди був готовий підставити плече на полі бою»: у Тернополі попрощалися із Героєм Тарасом Холявою

Життя Героя обірвалося від ворожої ракети у боях на Донеччині. Йому було 35 років

Щирий, веселий, завжди допомагав усім, чим міг, - саме таким запам’ятають 35-річного уродженця Зборівщини Героя Тараса Холяву, життя якого обірвалося у боях на Донеччині. Сумна звістка про смерть захисника прилетіла до рідних і близьких 12 січня. Поховали Героя у Тернополі 23 січня. Віддати шану бійцю в Домі печалі зібралися побратими, рідні, друзі та десятки небайдужих людей.

Тарас був світлою людиною, завжди позитивно налаштований до будь-яких обставин, які б не траплялися у його житті, пригадує друг дитинства Героя Іван.

Ми з ним з самого дитинства разом росли, як то кажуть - в одній пісочниці. Після армії він підписав контракт на три роки, потім трохи був вдома, працював. Після 24 лютого знову пішов воювати. Дуже шкода, що його вже немає з нами, - каже товариш.

Останнім часом Тарас захищав країну від окупантів на Донецькому напрямку. Життя бійця забрала ворожа ракета поблизу Краматорська. Як розповідають побратими, Тарас завжди був готовим підставити своє плече на полі бою.

Ми з ним разом служили від самого початку. Він з честю і гідністю виконав свій обов’язок - до останнього захищав свою країну. Тарас - приклад впевненості, рішучості, мужності і незламності. Можна говорити про нього багато, але ще більше говорять його вчинки. Він був тим, хто міг прикрити собою від ворожого снаряду, - каже побратим загиблого, головний сержант Костянтин. 

У Тараса Холяви залишилися батьки, старший брат, дружина і двоє дітей. Поховали захисника на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. 

Вічна пам’ять і шана Герою!

Фото Юлії Пацкаль

Вибір читачів за тиждень

Відео