Збаразькі школярі отримують премії від канадської родини

Гроші для знавців історії, української мови і літератури.

Найприємнішим і найочікуванішим моментом для одинадцятикласників першої школи Збаража на святі останнього дзвоника було нагородження грошовими преміями «Благодійного фонду Іллі Яремчука», започаткованого нашим, на жаль, уже покійним земляком з Канади. Пан Ілля понад 60 років жив далеко від отчого дому, але ніколи не забував про рідний край і його людей, особливо молодь. Життя мецената обірвалося 23 травня на 89-му році  після виснажливої хвороби.

Премії знавці історії України, української мови та літератури отримали від племінниці Іллі Яремчука, письменниці Олени Рутецької, яка живе у Збаражі.

-  Добрі справи Іллі Петровича продовжать його рідні, – наголосила Олена Рутецька. – Наступні 10 років вони пересилатимуть першій школі Збаража щорічно тисячу доларів для преміювання школярів – найкращих знавців історії України, української мови та літератури.

Цьогорічними лауреатами стали шестеро одинадцятикласників Збаразької ЗОШ №1. У номінації на найкраще знання української мови та літератури першу премію і 110 доларів США отримала Мар’яна Павлишин (11-А), другу премію і 100 доларів США отримав Ростислав Беркита (11-Б), третю премію і 90 доларів США – Іванна Вербовецька (11-А). У номінації на краще знання історії України перша премія у Мар’яни Павлишин (11-А), друга -  в Артура Пучі (11-Б), третя – у Максима Сокальського.

За допомогу, яку десятки років надавав Ілля Яремчук першій школі і за продовження фінансової програми щодо підтримки дітей із малозабезпечених сімей, Олені Рутецькій, а в її особі всій родині мецената, щиро подякувала директор школи Оксана Богатюк.

Джерело: «Народне слово»

Вибір читачів за тиждень

Відео