Віра Олександрович

Зберігати спокій і бути пильними закликали всіх українців у Тернополі (фото, відео)

Майже 200 пунктів було у порядку денному 12-ї сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 4 лютого. На засідання депутати зібралися о 09.10. У залі тоді зареєструвалися 38 осіб.

Що цікаво, на початку сесії 2 питань зняли, а натомість додали 14. Причому політичні звернення вирішили розглянути першими і розподілили робочі питання на блоки, щоб голосувати разом. Таких виявилося аж 17. Нагадаємо, на цій сесії міської ради планували розглянути понад півтори сотні земельних питань.

Сергій Надал

За пропозицією голови міської ради Сергія Надала, розпочали роботу запитати і зверненнями депутатів. Згодом перейшли до політичних звернень. Зокрема, до документу під назвою «Звернення до Президента Володимира Зеленського, Голови Служби безпеки України Івана Баканова, Генерального прокурора Ірини Венедіктової, Міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, директора Державного бюро розслідувань Олексія  Сухачова щодо необхідності посилення боротьби з колаборантами і додаткових заходів посилення обороноздатності України». Це звернення представив секретар міської ради Ігор Гірчак.

Ігор Гірчак

Із повним текстом можна ознайомитися ТУТ. Підтримали таке звернення 31 депутат, адже частина політиків дійсно мала претензії до тексту. Тому 7-ро політиків «утрималися». У документі, який вони врешті підтримали, йдеться (цитуємо): «…США, країни Європейського Союзу та міжнародні експерти б’ють на сполох через підготовку Росією військового вторгнення в Україну. Агресор сконцентрував біля українського кордону військову техніку, понад 100 тисяч солдат і важке озброєння. Усе це в будь-який момент може бути використане проти нашої держави. Впродовж останнього року Москва цілеспрямовано нагнітає ситуацію на кордонах України, демонструючи наміри щодо вторгнення в Україну, щоденно обстрілює українські території, вбиває українців, погрожує геноцидом нашого народу…».

Врешті міські депутати висунули до центральної влади низку вимог і закликали українців зберігати спокій, бути пильними та готовими в будь-який момент дати відсіч ворогу. 

сесія Тернопільської міської ради

Також у порядку денному сьогодні - звернення до Президента, прем’єр-міністра і голови Верховної Ради щодо скасування податку на додану вартість (ПДВ) на соціально значимі продукти харчування. Нагадаємо, такий же слово у слово документ, за ініціативи фракції партії «За майбутнє», прийняли на сесії Тернопільської районної ради 3 лютого.

До речі, засідання ще триває. Докладно про найцікавіше, що відбулося на 12-й сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео