Тамара Коблик

Збірна України їде на «Євро-2024» (фото)

За підсумками жеребкування в грудні Україна потрапила до групи E і зіграє проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії

Україна отримала путівку до фінальної частини Євро-2024. Збірна України з футболу обіграла Ісландію у вирішальному матчі відбору на чемпіонат Європи 2024 року. Матч у Вроцлаві закінчився із рахунком 2:1 на користь українців. Про це пише Главком.

Це четвертий поспіль вихід України на Євро. У 2021 році українці дійшли до чвертьфіналу.

Україна зберігала шанси на пряму кваліфікацію з основної частини відбору. Проте у вирішальному матчі групової стадії команда Сергія Реброва зіграла внічию з Італією (0:0) та залишилася третьою в групі.

У півфіналі плей-оф збірна України перемогла збірну Боснії і Герцеговини (2:1) та вийшла у фінал, де перемогла Ісландію, яка у півфіналі розгромила Ізраїль (4:1). 

Як пройшов матч

У першому таймі українці володіли м'ячем та ініціативою, але небезпечні моменти з'являлися доволі рідко.

Ісландія вийшла вперед на 30-й хвилині зустрічі. Альберт Гудмундссон точно пробив по воротах.

Незадовго до закінчення першого тайму м'яч опинився у воротах гостей. Віктор Циганков виконав передачу на Яремчука і той переправив м'яч у сітку воріт, однак гол було скасовано через положення поза грою у Віктора.

У другому таймі матчу збірна України змогла відігратися. Віктор Циганков обійшов кількох захисників і вразив нижній кут воріт, зрівнявши рахунок, – 1:1.

Другу вольову перемогу в плей-оф Україні врешті приніс гол Михайла Мудрика. На 84 хвилині матчу Судаков виконав передачу на Мудрика і Михайло поцілив у нижній кут воріт.

Кваліфікація Євро-2024. Фінал

Україна – Ісландія: 2:1

Голи: 0:1 – 30 Гудмундссон А., 1:1 – 54 Циганков, 2:1 – 84 Мудрик.

Збірна України: Лунін, Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Бражко, Малиновський (Зінченко 64), Циганков (Таловєров 88), Судаков, Мудрик, Яремчук (Довбик 72).

Що відомо про Євро-2024

Євро-2024 проходитиме з 14 червня до 14 липня в Німеччині. Матчі прийматимуть 10 міст: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт.

Україна обіграла Ісландію та вийшла на Євро-2024 з футболу фото 1

За підсумками жеребкування в грудні Україна потрапила до групи E і зіграє проти збірних Бельгії, Словаччини та Румунії. 

Цікаво, що футбольний коментатор на MEGOGO Вадим Шевякін вирішив скористатись своєю публічною професією та зробити оригінальну пропозицію своїй коханій Марині Машкіній. Один із коментаторів матчу Україна – Ісландія передав коханій подарунковий пакет, який у прямому ефірі відкрила Марина, яка включилась із Вроцлава у передматчеву студію. Про це пише 24 Канал.

Коли спіч журналістки зі студією закінчився, на неї чекав приємний сюрприз від коханого. Машкіна відкрила коробочку, у якій побачила каблучку. Журналістка не стримала сліз.

Шевякін теж ледь не заплакав, став на одне коліно у студії та запитав Марину головне «Чи вийде вона за нього заміж?». На що почув омріяне «Так».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео