Здали макулатуру, насмажили налисників – і купили інтерактивну дошку для рідного тернопільського ліцею

Учні «Школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука» вчаться заробляти на необхідні речі самостійно.

На ярмарку юні кухарі готували страви разом з батьками, тому вони вдалися особливо смачними.

Це не перший ярмарок, який проводиться з ініціативи ліцеїстів. До цього у стінах закладу було не одне благодійне дійство зі збору коштів для бійців АТО.  Та нинішній ярмарок не благодійний, а комерційний.

«Ми маємо потужне матеріально-технічне забезпечення, але не маємо інтерактивної дошки. Її вартість – близько 20 тисяч гривень. Наші учні знайшли два способи, як заробити на такий потрібний технічний прилад. Перший – збір макулатури. Для цього ми окремо сортували шкільне сміття. Школярам вдалося вже назбирали до тонни макулатури. І це лише початок. Другий спосіб – ярмарок. Учні 1-10 класів спільно зі своїми батьками приготували традиційні українські страви: від борщу - до налисників з сиром. Приємно, що старання дітей оцінили не лише їхні однолітки, але й студенти з ТДМУ і прості перехожі, які завітали на ярмарок», - розповів директор ТНВК «Школи-ліцей №6 ім. Н. Яремчука» Олександр Остапчук.

До слова, за останні п’ять років школа не отримала жодної копійки на придбання матеріально-технічного приладдя з місцевого бюджету. Дирекція навчального закладу та учні вчаться самостійно вирішувати свої проблеми та потреби. Приклад цього – подібні ярмарки.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео