Ростислав Фук

Жителя Тернопільщини затримали за повідомлення про замінування власного автомобіля

За такий телефонний дзвінок жителю Чортківського району може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до шести років

На лінію 102 зателефонував невідомий чоловік і повідомив про закладення вибухового пристрою в автомобілі марки «Chrysler» поблизу школи у місті Копичинці Чортківського району.про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

На виклик негайно скерували слідчо-оперативну групу, вибухотехніків та працівників інших екстрених служб. На місці події був виявили вказане заявником авто. Фахівці обстежили автівку, проте вибухового пристрою не знайшли. 

Особу та місцеперебування додзвонювача, який надав неправдиве повідомлення, поліцейські встановили. Ним виявився 40-річний місцевий житель, якому і належить даний автомобіль. Виклик про «замінування» він здійснив з телефону знайомого, використавши свою сім-картку. 

Фігурант вперше потрапляє в поле зору працівників поліції. Що саме стало причиною такого вчинку –  він пояснити не зміг. Поліцейські затримали його відповідно до статті 208 КПК, - йдеться в повідомленні.

Чоловікові оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео