Ростислав Фук

Житель Тернопільщини зрубав дерева у заповіднику

Поліцейські вилучили речові докази та встановлюють суму завданих збитків

Автомобіль, завантажений деревиною, на вулиці одного з сіл Мельнице-Подільської громади зупинив дільничний офіцер. Водій жодних дозвільних документів на перевезення вантажу не мав, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Під час перевірки з’ясувалося, що 13 дерев породи дуб та берест були зрубані в межах природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Дністровський каньйон». І причетним до незаконної порубки виявився саме водій - житель одного із сіл Чортківського району. Чоловік у скоєному зізнався.

Поліцейські вилучили речові докази та встановлюють суму завданих збитків.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 246 (незаконна порубка дерев, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 5 років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Під час перевірки з’ясувалося, що 13 дерев породи дуб та берест були зрубані в межах природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Дністровський каньйон»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео