Ростислав Фук

Тернополянин роздавав чоловікам призовного віку фальшиві військові квитки

Правоохоронці вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність жителя Тернополя, який називав себе прибічником так званого «народовладдя». Він створив фейкову організацію виготовив для неї печатку та інші необхідну документацію. Чоловікам призовного віку, які підтримували організатора, видавали фальшиві військові квитки. Підробки було важко відрізнити від оригіналу, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Заходи із викриття фейкового органу місцевого самоврядування провели поліцейські спільно з оперативниками СБУ під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури. 

Фігурант видавав своїм однодумцям військові квитки від імені фейкової організації. Ззовні підробки були схожі на військово-облікові документи встановленого зразка і їх використовували для ухилення від мобілізації, – йдеться повідомленні.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко, підозрюваний днями сам приходив до нього на прийом.

Спілкуючись з ним, мене насторожила його риторика. У розмові звучали фрази на кшталт: «Я не признаю законів України» і т.д. Про «цікавого» співрозмовника я повідомив колегам з СБУ. І, як виявилося, недаремно, – каже Зюбаненко.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки та вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи, пов’язані з діяльністю незаконно створеної організації. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та частиною 3 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: На Тернопільщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів через кордон

Правоохоронці вилучили печатки, посвідчення, військові квитки та інші документи

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео