Тамара Коблик

Жителі Тернопільщини долучилися до флешмобу до Дня української хустки (фото)

Традиційно 7 грудня в Україні стартує флешмоб “Зроби фото з хусткою”

7 грудня – Всесвітній День української хустки. Це свято доволі молоде, його у 2019 році ініціювали Людмила Станіславенко (депутатка Вінницької обласної ради, президентка Міжнародного Клубу Успішних Жінок України) та громадські діячі з Вінниці. Ця ідея отримала велику підтримку в українській діаспорі, і свято одразу набуло статусу Всесвітнього. Про це розповіли на сторінці Тернопільського обласного краєзнавчого музею у фейсбуці.

У фондовій збірці Тернопільського обласного краєзнавчого музею зберігається старовинна тернова орнаментована хустка фабричного виробництва, датована приблизно 1860 роком. 

Традиційно 7 грудня в Україні стартує флешмоб “Зроби фото з хусткою”. До цієї акції із задоволенням долучилися жителі Тернопільщини.

У соцмережах користувачі поширюють фото, на яких прикрасили себе автентичним аксесуаром та продемонстрували багатовікову красу української жінки.

Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №23

Фото зі сторінки Ліцею №1 м.Хоростків у фейсбуці

Фото зі сторінки Ангелівської ЗОШ 1-3 ступенів

ЗЗСО 1-2 ступенів імені Володі Труха, с.Жабинці

Неймовірно красиві хустини в народному стилі білих, синіх, червоних, чорних, зелених кольорів уквітчали прекрасну половину Чортківської районної військової адміністрації. Представниці приоділися в традиційний оберіг та символ жіночності – українську хустку і тим самим приєдналися до флешмобу, приуроченого Всесвітньому дню української хустки.   

Флешмоб до Дня української хустки у Мишковицькому ліцеї

Жіноцтво Чортківської міської ради долучилося до святкування Дня української хустки

Колектив Тернопільської Центральної дитячої бібліотеки

Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого

«Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» теж долучається до фотофлешмобу з нагоди відзначення Дня української хустки.

Підтримали флешмоб і у стінах ТНПУ ім.В.Гнатюка.

Користувачі соцмереж протягом усього дня виставляють свої фото у хустках на підтримку флешмобу.

Фото із соціальної мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео