Ростислав Фук

Жителі Тернопільщини втратили 160 тис. грн через псевдопрацівників банку

Поліцейські радять самостійно перевіряти інформацію у відділенні банку

картка

160 тисяч гривень викрали шахраї з карток жителів Тернопільщини, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Так, днями псевдопрацівник банку зателефонував до 48-річної тернополянки під приводом поновити захисні дані картки. Повідомив, що у банку зафіксували несанкціонований доступ до рахунку клієнтки, тому потрібно якомога швидше убезпечити себе від крадіжки. Додзвонювач наполіг змінити пароль. Жінка вказала персональні коди авторизації і допомогла викрасти власні 68 тисяч гривень.

Ще однією потерпілою мобільного шахрая стала 52 річна мешканка Чортківського району. Жінка, не підозрюючи, що сама допомагає вкрасти власні кошти, за допомогою вказівок  перевела на невідомий рахунок 43 000 гривень. У такий же спосіб втратила майже 50 тисяч гривень 58-річна тернополянка.

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Працівники фінансової установи за допомогою мобільного зв’язку ніколи не проводитимуть операції щодо зміни паролів, переказу коштів чи продовження строку дії картки. Тож ні в якому разі не надавайте дані своєї картки невідомим абонентам, що представляються співробітниками чи працівниками служби безпеки банку. У випадку, коли до вас телефонують та вимагають захисні дані, кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео