Євгенія Цебрій

Водіїв на Тернопільщині просять мінімально використовувати власні авто через проблеми з бензином (відео)

У пріоритеті зараз армія, яка споживає багато пального. Тому жителів області просять поставитися до обмежень з розумінням

Проблему  з пальним на автозаправних станціях області прокоментував голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. За його словами, рішення відпускати бензин в обмежених кількостях, по 5-10 літрів, приймає суб’єкт підприємницької діяльності чи мережа. Загалом по державі такого обмеження немає.

Держава встановлює граничну межу продажу нафтопродуктів: дизпалива, бензину. Тому що на сьогодні ми розуміємо, що у всьому світі вартість бензину та нафтопродуктів збільшилася. Для порівняння у США була ціна 2, 5 долари за галон (майже 4 літри – ред.), сьогодні - 5, 45 доларів за цей же галон. Це тенденція не лише в Україні, а й у світі. Хочу всіх заспокоїти, тому що Уряд прийняв низку рішень про те, що до нас будуть завозити пальне, як правило з Польщі. Вже є перемовини між країнами з цього приводу, - каже Володимир Труш.

До того, що на автозаправках немає пального або його видають в обмеженій кількості, влада просить віднестися з розумінням, бо на першому місці армія, яка багато споживає. І це пріоритет на сьогоднішній день, тому нам потрібно найперше забезпечувати збройні сили.

Ще один фактор який впливає на цю ситуацію – це те, ворог систематично розбивав практично всі нафтобази на території України. Це війна, тому ми повинні це врахувати. Всіх жителів області прошу мінімально використовувати власний транспорт. Погода гарна, громадський транспорт працює у штатному режимі, користуйтесь або ходіть пішки, - закликає Володимир Труш.

Нагадаємо, вже кілька днів на АЗС Тернопільщини можна побачити великі черги, бензин продають в обмеженій кількості - по 5-10 літрів на авто. Ціни на пальне зросли. Причини зростання цін на пальне та видача його в обмеженій кількості – дефіцит, спричинений руйнуваннями частини об’єктів інфраструктури внаслідок ворожих ракетних ударів. Днями прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що найближчим часом проблему з пальним буде вирішено.



Фото з відкритих джерел, відео Тернопільської військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео