Ростислав Фук

Жителів Тернопільщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України загиблому бійцю

Потрібно зібрати 25 тисяч голосів, щоб петиція потрапила на розгляд до Президента

Петицію про присвоєння звання «Герой України» (посмертно) загиблому 27-річному бійцю Назару Кирилюку опублікували на сайті офіційного інтернет-представництва президента України. Автор петиції – батько загиблого воїна.

Назар народився 8 березня 1995 року в селі Біла Чортківського району Тернопільської області. Навчався у Чортківській школі №6, а пізніше вступив до Чортківського вищого професійного училища.

У 2013-2018 роках проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України. У 2017 р. був у зоні бойових дій в селі Кримське Луганської області. В цьому ж році був нагороджений відзнакою від Президента України «За участь в антитерористичній операції», медаллю від Православної церкви України «За жертовність і любов до України», та отримав нагрудний знак «Ветеран війни».

Назар знову в перший же день повномасштабного вторгнення росіян добровільно пішов захищати Україну, служив у 24 окремій механізованій бригаді ім. короля Данила водієм взводу протитанкових керованих ракет другого стрілецького батальйону військової частини А0998.

Нагадаємо, останній свій бій з московськими загарбниками прийняв 12 вересня 2022 року біля населеного пункту Сухий Ставок Херсонської області, загинув від авіаційного удару, отримавши поранення, несумісні з життям.

Назару присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чорткова» (посмертно) та нагороджений орденом «Хрест Героя» (посмертно). Похований Назар на Алеї Героїв у своєму рідному селі Біла.

Щоб підтримати петицію, необхідно перейти за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/216234, авторизуватись та натиснути «Підписати».

Матір просить підписати петицію про присвоєння Героя України загиблому бійцю з Тернопільщини

Фото Чортків City

Вибір читачів за тиждень

Відео