Анастасія Кисіль

Жителів Тернопільщини застерігають бути уважними, купуючи дрова в інтернеті

Зазвичай шахраї просять оплатити дрова наперед, або скинути завдаток, чи дати кошти хоча б за транспорт, який нібито доставить дрова

В області активізувалися шахраї, які нібито продають дрова. З приходом холодів та тривожними новинами щодо опалювального сезону, люди активніше хочуть купити саме дрова за низькими цінами в інтернеті. В свою чергу шахраї розміщують в оголошення про продаж паливних дров та після отримання передоплати за товар зникають. 

Щоб не потрапити на схеми шахраїв, завжди потрібно розрахуватися за товар після його отримання, наголосив під час брифінгу 8 вересня начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол.

В основному шахраї говорять, що розрахунок після отримання, але треба заплатити за транспорт, який привезе їх. Тобто перекиньте 1,5 тисячі гривень, тому що ми маємо оплатити роботу перевізнику. Це досить популярний вид  шахрайства. На жаль, ми не можемо тих шахраїв дістати, бо вони на непідконтрольній Україні території, -  каже він. 

Також про один з прикладів шахрайства з дровами написали на сайті Нацполіції. 

Жінка в одній із соцмереж знайшла оголошення про продаж дров. Зв’язалася з продавцем, який погодився доставити товар лише після оплати. Потерпіла перекинула на банківську картку незнайомця 7 000 гривень. Після отримання коштів зловмисник вимкнув свій телефон, - йдеться в повідомленні.

Поліцейські застерігають жителів області від шахрайських схем: 

-Не перераховуйте гроші як завдаток чи передоплату за товар навіть у мінімальних розмірах.

- Ретельно вивчайте усю інформацію про продавця. 

- Зазначені в оголошеннях номери телефонів перевіряйте через пошукові системи Інтернету. Не виключено, що хтось уже став жертвою шахрая і попереджає про це інших.

-Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто і розраховуйтеся за товар лише після його отримання. 

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео