Ростислав Фук

Жителька Тернополя втратила чималу суму, повіривши псевдопрацівнику банку

Із заявою про шахрайство жінка звернулася до поліції

банківська картка

40 тисяч гривень втратила жителька Микулинецької громади, повіривши телефонному незнайомцю, який представився працівником банку. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами жінки, до неї начебто зателефонували з банку і повідомили, що невідомі намагаються викрасти гроші з її картки. Співрозмовник порадив жінці задля безпеки перекинути кошти на інший рахунок. Потерпіла повірила співрозмовнику та виконала усі його вказівки. Пішла до найближчого банкомату, зняла гроші зі своєї картки та картки свого чоловіка, а потім через термінал перекинула їх на декілька рахунків, які продиктував їй телефонний незнайомець. Загальна сума – 40 тисяч гривень. Після транзакції псевдопрацівник банку більше не виходив на зв’язок. Із заявою про шахрайство жінка звернулася до поліції.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Співробітники поліції вкотре радять жителям краю не довіряти телефонним незнайомцям, які розповідають про проблеми з банківськими картками. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють, перетелефонуйте до банку за номером, вказаним на платіжній картці, або ж на офіційному сайті установи. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію «102», – кажуть правоохоронці.

Читайте також: Розшукували зниклого безвісти на війні родича: жителі Тернопільщини втратили 30 тис. грн через шахраїв

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео