Ростислав Фук

Жителя Тернопільщини підозрюють у пропозиції хабаря поліцейським

Чоловіка зупинили за порушення правил дорожнього руху

гроші-660x330

63-річного жителя Чортківського району підозрюють у пропозиції 8 тисяч гривень поліцейським, щоби ті не оформляли на нього адмінматеріали за водіння в нетверезому стані. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, під час патрулювання зупинили мікроавтобус за порушення правил дорожнього руху. Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили у нього ознаки алкогольного сп'яніння  Результат тесту виявився позитивним.

Під час складання адміністративного протоколу чоловік всіляко намагався уникнути відповідальності і запропонував інспекторам 8000 гривень. Факт пропозиції хабаря задокументувала слідчо-оперативна група, яку викликали на місце події.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до чотирьох років позбавлення волі.

Також водій нестиме  адмінвідповідальність за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння – стаття 130 КУпАП. За це йому доведеться сплатити 17 тисяч гривень штрафу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео