Тамара Коблик

Жителя Тернопольщини судитимуть за незаконний видобуток корисних копалин

Своїми незаконними діями чоловік спричинив збитки довкіллю на понад 112 тис. грн

За процесуального керівництва Бережанської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Зборів, обвинуваченого у незаконному видобутку корисних копалин (ч. 1 ст. 240 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, місцевий житель, не маючи спеціального дозволу на видобуток корисних копалин, за допомогою екскаватора-навантажувача незаконно видобув понад 114 м3 суглинку на території місцевого родовища у м. Зборів для виконання будівельних робіт. Своїми незаконними діями він спричинив збитки довкіллю на понад 112 тис. грн.

Довідково: санкція інкримінованої статті КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції № 2 (м. Зборів) Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео