Тамара Коблик

Жителю Тернопільщини загрожує кримінальна відповідальність за хабар

Також за керування транспортним засобом у стані сп’яніння чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень і на рік його можуть позбавити права керувати транспортними засобами

хабар
 

Під час патрулювання на території обслуговування співробітники групи реагування патрульної поліції відділення поліції №1 м. Борщів за порушення правил дорожнього руху зупинили мотоцикл. За кермом перебував мешканець Мельнице-Подільської громади. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході спілкування поліціянти помітили у водія ознаки алкогольного сп'яніння. Під час складання адміністративного протоколу чоловік спочатку пропонував, а відтак поклав до службового автомобіля співробітників поліції 1000 гривень за те, аби його не притягували до відповідальності. Факт надання неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 Кримінального кодексу - надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до 4 років позбавлення волі.

Також поліціянти склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення. За керування транспортним засобом у стані сп’яніння чоловіку доведеться сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень і на рік його можуть позбавити права керувати транспортними засобами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео