Дарія Шевченко

Житель Козівського району попався на інтернет-шахрайстві

Kiberbezpeka1-525x300

Понад 5 тисяч доларів втратили мешканці Тернопільщини за останні півроку. А все тому, що довірились невідомому в інтернеті. Чоловік торгував неіснуючим товаром. Поліцейські викрили невідомого, ним виявився мешканець Козівського району.

За версією слідства, чоловік створив у соціальній мережі телеграм групу, де розміщував оголошення про продаж фототехніки з Європи. Аби попит був більшим, ціни на товар ставив нижче ринкових. Умова придбання була проста – повна передоплата. Проте, після отримання коштів – зловмисник блокував клієнтів та ігнорував їх. Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

- В оселі зловмисника працівники поліції провели санкціонований обшук та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки, які він використовував у своїй протиправній діяльності. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу фігуранту, - йдеться у дописі.

Правоохоронці вкотре просять краян не довіряти маловідомим інтернет-платформам, адже шахраї кожного дня шукають способи, аби ошукати довірливих громадян.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео