Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини чесно розповіли про свої витрати і отримали назад майже 15 млн грн

grivni

Жителям Тернопільщини вже віддали 14,7 млн грн надмірно сплаченого податку. Більшість цих людей отримали податкову знижку, бо оплачували за навчання.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 11-ти місяців на Тернопільщині правом на податкову знижку скористалися 5 297 осіб, - кажуть у податковій. - Вони задекларували 82,7 млн грн витрат. Порівняно із відповідним періодом 2020-го кількість декларантів зросла на 464 особи, а задекларована ними сума – на 15,3 млн грн.

Більшість декларантів, а це – 4 264 особи або 81% - хотіли отримати податкову знижку через витрати на навчання. Йшлося про суму 69,1 млн грн.

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), бо оплачували страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 976 осіб, - додають у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами з оплати допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей скористалися 26 і 9 жителів Тернопілля, відповідно.

Повернули кошти також 9-ти декларантам, які понесли витрати через переобладнання транспортних засобів, а також 13-ти особам, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

- За наслідками перерахунків, декларантам повернуть 15,5 млн грн ПДФО, - констатують у податковій. – Причому майже 95% цієї суми, а це - 14,7 млн грн, уже відшкодували.

Нагадаємо, громадяни можуть скористатися своїм правом на податкову знижку впродовж року, тобто до 31 грудня включно. Повертають податок упродовж 60 календарних днів після надходження такої декларації.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео