Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини офіційно отримали з-за кордону майже 15 мільйонів

photo

Жителі Тернопільщини вже задекларували 431,2 млн грн доходів. Отримували їх люди із різних джерел: від продажу рухомого і нерухомого майна до спадщини.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Залишилося близько тижня до завершення деклараційної кампанії-2020, нагадують у податковій. Адже через карантинні обмеження її термін продовжили на місяць – до 1 липня. Активність громадян щодо декларування цьогоріч була зниженою через відсутність транспортного руху, складну ситуацією із поширенням COVID-19 тощо.

Втім, упродовж 5-ти місяців свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів виконали 5 545 жителів Тернопільщини. Про отримані торік неоподатковані доходи заявили 2 813 наших краян. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 2 860 осіб. 

Загальна сума задекларованого доходу наразі складає 431,2 млн грн, уточнюють у податковій. Декларантам доведеться сплатити 14,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 2,6 млн грн військового збору.

Що цікаво, декларанти здебільшого заявляли про отримання спадку і дарування. Вони подали 853 декларації, задекларувавши 109,2 млн грн доходу. 

Завдяки продажу рухомого і нерухомого майна збагатилися 511 осіб на суму 67,1 млн гривень, продовжують податківці. Ще 161 декларант повідомив про отримання доходів на суму 9,7 млн грн, оскільки здавав торік таке майно у найм. Провадження незалежної професійної діяльності стало причиною для подання декларації 229 краян. Вони задекларували 24,6 млн грн доходу. Ще 23 особи заявили про отримання інвестиційного прибутку на суму 16,8 млн грн. Стільки ж людей задекларували іноземні доходи на суму 14,8 млн грн.

До речі, найвищі суми ПДФО, а це 6,1 млн грн і 4,4 млн грн, відповідно, визначили громадянам, які отримували торік подарунки та спадщину, та здійснювали незалежну професійну діяльність. За іноземні доходи декларантам доведеться сплатити 2,5 млн грн. Ті, хто отримував доходи від продажу нерухомості чи рухомого майна, поповнять скарбниці на 1,4 млн грн. Особи, які здавали таке майно у найм, перерахують 200 тис. грн. Ще 100 тис. грн отримають бюджети від тих, хто торік збагатився завдяки інвестиційним прибуткам.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео