Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини закликали підписатися на особливий Telegram-канал

Телеграм

Кому податкову декларацію про майновий стан і доходи у 2020-му подавати не обов’язково, пояснили жителям Тернопільщини.

Поради підготували у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, платник податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) зобов'язаний подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) відповідно до Податкового кодексу України (ПКУ). Норми встановили у п. 179.1 ст. 179 ПКУ. І відкладати цю справу не варто.

Отже, обов'язок платника ПДФО щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо він отримував доходи:

- від податкових агентів, які, згідно з цим розділом, не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- винятково від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом «Податок на доходи фізичних осіб» ПКУ;

- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких, відповідно до розд.«Податок на доходи фізичних осіб» ПКУ, не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений ПДФО відповідно до розділу «Податок на доходи фізичних осіб» ПКУ;

- у вигляді об'єктів спадщини, які, відповідно до цього розділу, оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплатили ПДФО, відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Усі ці норми визначені у п. 179.2 ст. 179 ПКУ. До речі, консультацію з цього питання можна отримати дуже швидко. Зокрема, у податковій усіх закликали підписуватися на Telegram-канал Державної податкової служби України. Спілкуйся з Податковою службою дистанційно також за допомогою сервісу «InfoTAX».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео