Віра Олександрович

Жителям Тернопільщини дозволили ще подумати, кого обрати управителем будинку

упр

Жителі Тернопільщини повинні були обрати модель договору на комунальні послуги (крім послуг із постачання електричної енергії та природного газу) до 1 травня 2020 року. Але через карантин подумати над цим дозволили довше.

Співвласникам багатоквартирного будинку для прийняття рішення щодо вибору моделі договорів на комунальні послуги парламент надав додатковий час.

Графіка
Графіка

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (проект реєстр. №3275). Ним, зокрема, перенесли кінцеву дату переукладення договорів співвласників багатоквартирних будинків з виконавцями комунальних послуг.

Отже, співвласники багатоквартирних будинків мають обрати модель договору не до 1 травня, як визначили в Законі «Про житлово-комунальні послуги», а протягом п’яти місяців із дня завершення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів. Тобто точну дату ми знатимемо дещо пізніше, після скасування надзвичайного стану.

Графіка2
Графіка2

Втім, від планів ніхто не відмовляється. Співвласники багатоквартирних будинків, незалежно від обраної ними форми управління будинком, все одно будуть зобов’язані прийняти рішення щодо кожного виду комунальної послуги, а виконавці комунальних послуг – укласти із ними договори про надання комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео