Тамара Коблик

Змінюються правила обміну ламп розжарювання на LED: подробиці

Вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде тільки у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба

З початку старту програми майже 3 млн українців обміняли у відділеннях Укрпошти близько 14 млн ламп. Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

За останній тиждень показники обміну ламп коливаються на рівні 100-200 тис. в день. Враховуючи це, було прийнято рішення поступово скорочувати кількість відділень Укрпошти, в яких можна обміняти лампи розжарювання на LED-лампи. Центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди.

Станом на 22 березня в усіх населених пунктах доступно ще 11 млн ламп, які можуть забезпечити 2,2 млн домогосподарств, - йдеться у повідомленні. 

В найвіддаленіших селах, які до проєкту обміну долучилися нещодавно, обмін триватиме до кінця квітня. А вже з 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах країни, де все ще зберігається високий попит і потреба.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень в застосунку Дія. Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення. Для обміну потрібно мати паспорт, Ідентифікаційний код (РНОКПП) та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео