Ростислав Фук

ЗСУ передали бронежилети, які вилучили в тернополяна, підозрюваного у незаконній торгівлі амуніцією

Вилучені при обшуку бронежилети вартістю понад 700 тис. грн вже використовуються на передовій за призначенням

Бронежилети, вилучені у тернополянина, підозрюваного у незаконній торгівлі амуніцією, передали Збройним Cилам України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за версією слідства, тернополянин разом зі спільниками ввозив в Україну бронежилети, кошти на які збирали у США. Амуніцію на пожертви з-за кордону передавав брат організатора схеми. ЇЇ доправляли зі США до Польщі літаком, а далі переправляли в Україну як гуманітарну допомогу місцевому благодійному фонду. Однак вона потрапляла не до благодійної організації, а на склади чоловіка, звідки він її продавав.

Підозрюваного викрили під час продажу 49 жилетів на суму 620 тис. грн. Чоловікові інкримінують частину 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України - незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги,  вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану. За це йому загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.  Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочину.

Вилучені при обшуку бронежилети вартістю понад 700 тис. грн передали до Збройних Сил України, де вони вже використовуються за призначенням.

Відомо, що 34-річний підозрюваний є батьком чотирьох дітей та керівником ТОВ, яке займається виробництвом готових текстильних виробів, крім одягу, виробництвом алюмінію, оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів. Але він не є ФОПом, який може торгувати амуніцією, наголосив слідчий у справі.

Як писав Терен, 12 серпня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави понад 780 тис. грн строком на два місяці. Чи сплатив він заставу і чи оскаржив запобіжний захід в суді - наразі невідомо.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео