Ростислав Фук

Зустріли на колінах усім містом: на Тернопільщині попрощалися з Героєм

У зв’язку з загибеллю Івана Мороза 14 березня в Заліщицькій громаді оголосили Днем жалоби

Живим коридором, стоячи на колінах та сльозами на очах зустріли в Заліщиках тіло земляка, старшину Івана Мороза. Про це повідомили на сторінці Заліщицької міської ради.

Герой був сержантом із матеріального забезпечення артилерійської батареї артилерійського дивізіону військової частини А3215.

Попрощатися з бійцем, прийшли жителі міста, друзі, керівництво громади, всі, хто знав Героя.

Смерть Івана - це не тільки біль родини, це - біль усієї нашої громади. У пам’яті друзів, бойових побратимів, родини та всіх тих, хто його знав, Іван назавжди залишиться добрим, щирим, мужнім та відважним воїном, справжнім патріотом своєї держави, котрий приєднався до небесного війська. Саме завдяки таким мужнім Героям, їх жертовності, героїзму ніхто і ніколи не зможе завоювати та перемогти Україну, – йдеться в повідомленні.

Поховали Героя з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі. У зв’язку з загибеллю Івана Мороза 14 березня в Заліщицькій громаді оголосили Днем жалоби.

Відео з поховання можна переглянути тут.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Івана Мороза з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять і слава Герою.

Нагадаємо, 12 березня Козівська громада попрощалася з військовослужбовцем ВасилемЯциком.

Фото Заліщицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео