Юля Вітюк

Звернення, земельні питання та питна вода: у Тернополі відбулася сесія міської ради (фото, відео)

IMG_1738

Понад 250 питань депутати розглянули на черговій сесії Тернопільської міської ради. Розпочали засідання із звернень, зокрема заявили про підтримку Сергія Стерненка та незаконно ув’язнених українських патріотів. А також апелювали до керівництва країни щодо недопущення зниження важливості української мови у сферах обслуговування та освіті.

- Сьогодні була дуже важлива сесія, адже розглянули більше 250 питань. Основні з них - це про прослуховування виконання бюджету 2020 року і, звичайно, про розподіл коштів на 2021 рік.  Йшла мова про зміни в самому бюджеті, зокрема, це 183 мільйони, направлені на сферу освіти, житлово-комунального господарства, на фізичну культуру і медицину. Тому спершу обговорили чи не найважливіші теми, які включали і ряд господарських питань по роботі різних управлінь, звітів. Мали місце також земельні питання, які поступають до Тернопільської міської ради, - розповів Рустам Ергешов, представник депутатської групи «За майбутнє» у ТМР.

Розглянули депутати і запит, щодо покращення якості води. У Тернополі вже більше 12 років діє програма «Питна вода».

-  Вона передбачає покращення якості питної води в наших квартирах, домівках. В першу чергу - це будівництво станції знезалізнення, яка дозволить забрати всі шкідливі домішки і осад з труб. В другу чергу - це будівництво бюветів з питною водою в кожному мікрорайоні міста Тернополя. Воно вже зараз на такій фінальній стадії. Практично в кожному мікрорайоні збудований цей бювет, глибиною 100-150 метрів, звідки добувається вода, - наголосив Андрій Цибульський, депутат Тернопільської міської ради (команда Чайківського  «За майбутнє») .

Також депутати вирішили, що відтепер Тернопільський міський стадіон носитиме ім’я Романа Шухевича.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=rNcRGBGn8MM&fbclid=IwAR3yY1JjNA5ZaCPcGk0aKqAhkpH333ON-OSgpsiWSeF-ChfuH6U-T1Gstao&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%97%D0%90%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D1%94[/embed]

Відео: Павло Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео