Євгенія Цебрій

Зверніть увагу на харчування та сон: лікар-епідеміолог закликає зміцнювати імунітет

630_360_1515162158-7309

Про важливу роль імунітету в профілактиці ковіду і ГРВІ нагадує заступник генерального директора з досліджень біологічних факторів, лікар-епідеміолог обласного центру контролю та профілактики хвороб Володимир Паничев.

За його словами, в імунітеті є поняття так званої неспецифічної складової - це здатність опиратися до всіх факторів довкілля, які можуть чинити негативний вплив на організм людини. 

- Хочу нагадати, що опірність нашого організму в значній мірі залежить від способу життя, зокрема, від раціонального харчування, - каже лікар-епідеміолог. - Зараз такий період року, що окремі люди вже можуть перебувати у стані гіповітамінозу (брак вітамінів - ред.). Це пов'язано з тим, що овочів, фруктів, інших джерел вітамінів стало набагато менше. Тому рекомендую звернути на це увагу, особливо в дитячому харчуванні. А також нагадую, що окрім здорового харчування, важливими є - врегулювання свого розкладу дня, здоровий сон, запобігання перевтомі та великим фізичним навантаженням. 

Володимир Паничев також озвучує оптимістичні прогнози щодо захворюваності на COVID-19 на Тернопільщині. За його словами, останній тиждень область завершує зі значно нижчими показниками захворюваності, ніж попереднього тижня. До того ж, це число є меншим, ніж за аналогічний тиждень минулого року. Хоча, на жаль, досі спостерігається смертність. Так, за останню добу в області від ковіду померли шестеро людей. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео