Віра Олександрович

Звідки громади на Тернопільщині взяли 50 мільйонів гривень

Нерухомість

Місцеві бюджети Тернопільщини вже отримали понад 50 млн грн податку на нерухомість. І левову частку цієї суми внесли юридичні особи.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На Тернопільщині власники нерухомості за 5 місяців 2021 року сплатили до місцевих бюджетів 50,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - звітують у податковій. - Це – аж на 17,2 млн грн більше, ніж за відповідний період торік. Причому майже 90% із загальних надходжень податку на нерухомість, або 44,8 млн грн, сплатили юридичні особи. Решта – 5,6 млн грн – внесок громадян.

Нагадаємо, у 2021 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховували фізичним особам-власникам об’єктів нерухомості за 2020 рік. Обов’язок щодо сплати податку виникає у фізосіб протягом 60 календарних днів з моменту вручення повідомлення-рішення.

- Громадяни-власники об’єктів житлової і нежитлової нерухомості, які не отримали відповідних повідомлень на сплату податків за своїми податковими адресами, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо в податковій інспекції за місцем своєї реєстрації або за допомогою Електронного кабінету платника, - нагадують у податковій.

Так, в Електронному кабінеті ДПС фізичні особи можуть переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо нарахованих податкових зобов’язань із податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео