Екс-свободівець Ігор Дулеба зберіг мандат(Оновлене)

Питання про позбавлення екс-свободівця Ігоря Дулеби мандату депутата Тернопільської міської ради 18 серпня не набрало необхідної кількості голосів.

Отже, депутат, якого звинуватили у систематичних прогулах сесій, зберіг свій мандат.

Нагадаємо, питання про подальшу долю депутатства Ігоря Дулеби сьогодні, 18 серпня, на сесію вніс особисто мер Сергій Надал. Пункт додали з голосу на початку засідання.  Доповідав із цього питання свободівець Богдан Попадин. Але отримати бажаний для міського голови результат не судилося. Спершу рішення підтримали лише 29 депутатів. За другим разом - лише 30. Тобто для позитивного рішення бракнуло лише одного голосу (у раді – 60 депутатів – прим.).

Варто згадати, що саме Ігор Дулеба свого часу привів Сергія Надала у ВО “Свобода”. Згодом їхні дороги розійшлися. Більше того, Ігоря Дулебу виключили із партії. Дехто стверджував, що його вигнали, але чоловік переконував, що пішов сам. Тож керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради, попри те, що втратив партквиток, усе ж залишається на високій посаді і при мандаті.

До речі

Питання про позбавлення депутатських повноважень Ігоря Дулеби було приблизно 50-им у порядку денному. Тоді, за черговістю розгляду депутати голосували двічі, але рішення, як ми й писали, не набрало потрібної кількості голосів. Однак Сергій Надал наприкінці сесії – після розгляду понад 300 питань і п’яти годин засідання знову поставив цей пункт на голосування. Цього разу він отримав підтримку депутатів. Це рішення тепер передадуть у Територіальну виборчу комісію (ТВК). Звідти його повинні спрямувати до Центрвиборчкому (ЦВК), аби Ігор Дулеба таки втратив мандат достроково. Хоча місцеві вибори – не за горами. Усі депутати цього скликання можуть втратити мандати 25 жовтня. 

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ.

Фото – із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео