Олена Чепіль

На Тернопільщині провели футбольний турнір на честь полеглих захисників (фото)

Герої із села Жабинці Володимир Трух і Ярослав Мазник були воротарями місцевої футбольної команди «Сокіл»

Вшанувати пам’ять загиблим Героям Володимиру Труху та Ярославу Мазнику зібралися десятки людей на стадіоні села Жабинці на Чортківщині. 16 липня тут відбувся футбольний турнір пам'яті двох голкіперів місцевої команди «Сокіл». 

Захисники віддали своє життя за волю та незалежність України. Воїн-кіборг Володимир Трух загинув 17 січня 2015 року, боронячи Донецький аеропорт. Ярослав Мазник поліг у бою під Бахмутом 26 березня цього року.

Ліворуч - Ярослав Мазник. Праворуч - Володимир Трух 

Героїв вшанували хвилиною мовчання, подарували квіти матерям й вручили подарунки донечці Ярослава Мазника. Також учасники футбольних змагань разом із присутніми поклали квіти біля меморіалу на честь загиблих захисників України.

Наші односельці Володя Трух та Славік Мазник були воротарями нашої Жабинецької команди.  Ми повинні розповідати підростаючому поколінню про тих, хто віддав своє життя за кожного з нас, - зазначає художня керівниця будинку культури села Жабинці Інна Зозук. 

Взяти участь у змаганнях зголосилися футбольні команди “Сокіл” (с. Жабинці), ФК “Кристал” (с. Кривче), ФК “Граніт” (с. Товстеньки) та “Товтри” (с. Вікно). 

У першому поєдинку зустрілася ФК “Сокіл” та ФК “Товтри” з рахунком 6:1 на користь команди села Жабинці. Другий матч пройшов з рахунком 2:0 на користь ФК “Кристал”, який переміг ФК “Граніт”. Відтак футбольна команда “Сокіл” здобула перемогу. ФК “Кристал” посіла 2 місце, команда “Граніт” - почесне 3 місце, а ФК “Товтри” —  4 місце. 

Після проведених матчів матері Героїв Ольга Трух та Галина Мазник нагородили учасників турніру кубками та медалями й подякували командам за проведення заходу. 

Заходи пам’яті загиблих Героїв у Жабинцях проводять щорічно, аби не забувати захисників нашої країни. 

Славік був воротарем і дуже любив футбол. Не покидав спорт до кінця свого життя. Володя теж дуже довго був голкіпером “Соколу”. Тому проведення цих футбольних турнірів є дуже символічним. Саме завдяки таким заходам та розголосу пам’ять про цих Героїв житиме вічно. Це не дозволить нам про них забути, - каже сестра Героя Ярослава Мазника Ольга Мазник-Гураль.

Нагадаємо, 40-річний Ярослав Мазник загинув у боях під Бахмутом ще 26 березня. Однак вивезти тіло з поля бою та поховати його рідним вдалося аж через більш, ніж два місяці. 

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео