У зіткненнях під Верховною Радою поранено 122 людей

 

Як передає кореспондент УНІАН, кілька десятків правоохоронців та бійців Нацгвардії оточили мітингувальників і намагалися відтиснути їх по вулиці Грушевського в бік Арсенальної площі.

Працівники УБОП поклали на асфальт сімох мітингувальників. Інші мітингувальники почали бити працівників міліції палками та намагатися знімати з них шоломи.

За словами журналістів – свідків бійки навпроти готелю “Київ”, вона була спровокована мітингувальниками. Один з міліціонерів відійшов від колег у бік Кріпосного провулку, а там його почали шарпати мітингувальники, які вже залишили площу перед Верховною Радою і йшли в бік метро. На допомогу міліціонеру підбігли близько 20 правоохоронців, після чого почалась сутичка.

Під час сутичок біля Верховної Ради поранені близько 50 військовослужбовців Нацгвардії, четверо з них – у тяжкому стані.



Про це УНІАН повідомили у прес-службі Нацгвардії.

«Станом на 14.40 у ході несення служби з охорони громадського порядку, під час сутичок під Верховною Радою України, було поранено близько п’яти десятків військовослужбовців Національної гвардії України, що проходять службу у військових частинах Київського гарнізону, четверо з них у важкому стані», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, серед постраждалих є учасники АТО.

Наразі всім надається медична допомога, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, сутички біля ВР почалися відразу після голосування за зміни до Конституції в частині децентралізації.

Протестувальники почали кидати у правоохоронців пляшки, димові шашки і бруківку.

Також у правоохоронців кинули бойову гранату.



Один із постраждалих внаслідок вибуху бойової гранати під Верховною Радою правоохоронців помер.

Про це Громадському повідомив голова КМДА Віталій Кличко.

Як стверджує джерело Громадського в МВС з місця подій, на місці вибухнуло дві гранати. За інформацією співрозмовника, гранати кинули протестувальники від "Свободи". Троє правоохоронців у критичному стані.

“У нас на сьогоднішній день те, що маємо на даний час, в результаті зіткнень під ВР, кинутих гранат з боку представників партії “Свобода” і протестувальників 122 особи перебувають з пораненнями у лікарнях. У тому числі один помер - солдат Національної гвардії, 24-річний призовник з Херсона. 12 осіб перебувають на операційних столах в одному госпіталі Міністерства оборони, 7 осіб знаходиться на операціях у госпіталях МВС, у тому числі декілька з них у тяжкому стані. У тому числі один з них перебуває у тяжкій комі”, - сказав Аваков.


Джерело: www.unian.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео