«Агропродсервіс» стає школою передового досвіду у рослинництві Західної України

Учора на базі корпорації «Агропродсервіс» відкрито Агроцентр із застосування новітніх технологій у сільському господарстві. В Україні існує лише два таких науково-дослідницьких майданчиків, утворених компанією «Агроскоп Інтернешнл», що засвідчує про високу оцінку ефективності господарювання на землі, результативності впровадження новітніх технологій у рослинництві потужної   настасівської агрофірми.

Понад триста учасників офіційного відкриття Агроцентру із Західної України, а також Вінничини та Одещини мали змогу на практиці побачити, як розвиваються гібриди сої, кукурудзи, цукрового буряка, інших культур під впливом кліматичних факторів, з різними нормами висіву та глибиною посіву, застосування мікродобрив, внесення регуляторів росту та засобів захисту рослин. Крім цього, присутні оглянули сучасну сільськогосподарську техніку як зарубіжного, так і вітчизняного виробництва.

У своєму виступі на відкритті Агроцентру голова Наглядової ради компанії «Агроскоп Інтернешнл» Ірина Іванова висловила сподівання, що на базі корпорації «Агропродсервіс» буде напрацьовано високоефективний шлях до досягнення кращих результатів господарювання і відповідно прибутків у аграрній економіці.

Обгрунтовуючи необхідність створення Агроцентру, генеральний директор корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський зазначив: «Ми пам’ятаємо дев’яності роки, коли був розвал сільського господарства. Пам’ятаємо і двотисячні, коли вчилися один в одного. Тепер за досвідом їздимо в Німеччину, Чехію, Англію і дивуємося, що там вирощують по 100 центнерів пшениці чи 200 центнерів кукурудзи з гектара. Настав час мати такі ж результати і в себе. Цьому має сприяти вітчизняна школа передового аграрного виробництва, яку ми сьогодні відкриваємо, та безцінний досвід високої культури землеробства у грандів хліборобської ниви Тернопільщини, якими є ТОВ Україна» Підволочиського і ПОП «Іванівське» Теребовлянського районів».

Під час відкриття Агроцентру виступили голова Аграрного союзу України Геннадій Новиков, директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран, директор департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Олег Напора, заступник голови обласної ради Олег Боберський, голова Тернопільської райдержадміністрації Олександр Похилий, зарубіжні і вітчизняні фахівці, керівники передових господарств України.

Учасники заходу висловили сподівання, що діяльність Агроцентру сприятиме утвердженню провідної ролі  Тернопільщини в аграрному виробництві не лише Західної України, а й держави в цілому.    

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео