Про популяризатора України розкажуть у "Бункермузі"

2 жовтня о 18:00 у тернопільській галереї «Бункермуз» відкриють виставку «Єжи Ґедройць і його справа. Досягнення Бібліотеки «Культури». На виставці представлять досягнення Єжи Ґедройця i Літературного інституту в контексті книжок, виданих у серії Бібліотека «Культури», а також постаті співробітників та авторів цієї важливої для польської культури установи.

Єжи Ґедройць — польський публіцист і громадський діяч, засновник і головний редактор часопису «Культура». Він надзвичайно багато уваги, енергії присвятив покращенню та нормалізації польсько-українських відносин, підтримував прагнення українців до свободи, особливим чином підкреслив значення України для Східної Європи.

«Культура» — місячник, який видавався протягом 1947-2000 років, в перші повоєнні роки став простором, навколо якого зосередилася польська еміграційна інтелектуальна еліта. Виставку створено за ініціативи Фонду паризької культури, завдяки фінансовій підтримці Міністерства культури і національної спадщини. Організатори експозиції — генеральне консульство республіки Польща у Луцьку, Літературний Інститут і «Бункермуз».

Джерело: culturno.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео