Тернопільські студенти відвідали поранених бійців АТО

Гуманітарну допомогу з Канади, а саме медичне оснащення, передали тернопільські студенти для реанімаційного відділення Національного військово-медичного клінічного центру.

Підготували майбутні медики і подарунки та продуктові набори для поранених, які лікуються у цьому закладі. Вони відвідали бійців АТО, які госпіталізовані в інфекційному та щелепно-лицьовому хірургічному відділеннях. З благодійною метою у Києві побували студенти 17-ої групи шостого курсу ТДМУ: Тетяна Пляшко, Ірина Троцюк, Оксана Цісар, Марія Чайковська, Ольга Мудра, Вадим Любашевський, Богдан Касянюк, Микола Мосора, Михайло Марщевський та їхній куратор, доцент кафедри педіатрії з дитячою хірургією Тамара Воронцова.

– У нас чудова молодь, яка має чуйні серця і благородні помисли, – каже Тамара Воронцова. –  Сама була вкрай вражена їхнім вчинком і вмінням співчувати ближнім. Ця зустріч в госпіталі була дуже корисною для всіх, адже студенти могли поспілкуватися з військовими, а ті відчути підтримку і нашу любов.

Молоді люди ретельно готувалися до цієї поїздки. Насамперед, звернулися за допомогою до вчителів та учнів Старопетликівської ЗОШ, Козівського районного будинку дитячої та юнацької творчості, Кордишівської школи Шумського району, священиків Свято-Василівський храму у Володимирі-Волинському. Представники цих закладів допомогли зібрати кошти, а діти власноруч виготовили надзвичайно красиві подарунки. Студенти також зробили свій фінансовий внесок, аби підготувати пораненим солдатам гостинці і презенти. На зібрані гроші придбали печиво, цукерки, м’ясні вироби. А учасники студентського гурту «Primavera» влаштували музичне свято в клінічному центрі для пацієнтів. Поранені були зворушені таким сюрпризом і щиро дякували молодим людям.

Джерело: zz.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео