Зловмисник, який відібрав у жителя Чорткова 2 мільйони, може втекти за кордон

Поліцейські Чорткова та оперативники Тернопілля посилено працюють над розкриттям резонансного злочину, що днями стався в райцентрі. 

Хронологію подій того дня, коли стався напад на жителя Чорткова, оперативники відтворили зі слів потерпілого. Близько дев’ятої години ранку йому зателефонував знайомий підприємець з проханням обміняти велику суму американських доларів. Близько 17.20 зустріч відбулася. «Клієнт» чекав на чортківчанина в автомобілі «Шкода Октавія» сірого кольору. Номерний знак починається з літер АХ.

Чортківчанин сів біля водія. І раптом незнайомець, що сидів ззаду, накинув йому на шию мотузку і став душити. Потерпілий чинив опір. Йому вдалося не лише скинути з себе зашморг, а й вирватися з машини. Нападники встигли зірвати з нього сумку з грошима – майже 2 мільйонами гривень, 30 тисячами американських доларів та 10 тисячами євро. Відпускати жертву зловмисники не збиралися, тому кинулися слідом і хотіли вже на вулиці розправитися. Життя врятував газовий пістолет, який потерпілий мав при собі. Вистреливши зі зброї, чоловік налякав нападників. Ті заховалися в салоні авто, а згодом втекли.

Близько 19-ої години потерпілий звернувся до Чортківського відділу поліції. Правоохоронці миттєво відреагували на повідомлення, було проведено ряд оперативних заходів, які  таємницею досудового слідства і розголошенню не підлягають. Але завдяки цьому та співпраці з оперативниками з інших областей є надія, що вже найближчим часом підозрюваних вдасться затримати.

Кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і перекваліфіковано на частину 4 статті 187 ККУ ­- розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Попередня кваліфікація – замах на вбивство.

Зі слів заступника начальника відділу поліції Василя Присунька, найголовніше завдання на даному етапі оперативно-слідчого процесу – не допустити, аби підозрюваний, особу якого вже встановлено, перетнув кордон. Для цього поліцейські вживають усіх заходів. 

Правоохоронці звертаються до всіх, хто може щось знати про цю подію, чи причетних до неї осіб, звертатися за телефоном у Чорткові (03552)2-12-45, 0673507180, або 102.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео