Приїхав до Тернополя у справах – втратив 70 тисяч

Чотири факти крадіжок з транспортних засобів за минулу добу зареєстрували співробітники Тернопільського відділу поліції. Автовласники зазнали чималих матеріальних збитків. З машин зникло не лише їхнє особисте майно, а й чималі суми грошей.

 Від автозлодія потерпів 25-річний житель Тернополя. Чоловік залишив свій транспортний засіб на ніч в дворі будинку. Вже вранці виявив пошкодженим замок передніх дверцят. З салону зникли навігатор та 2200 гривень.

За словами потерпілого, він неодноразово чув застереження правоохоронців про те, що не варто залишати в машині майно. Проте знехтував порадами. Заховав барсетку з грошима під сидіння, а навігатор залишив на видному місці. Загальну суму збитків чоловік оцінив у 4500 гривень.

Схожа неприємність спіткала 35-річного жителя Тернополя. Чоловік припаркував на ніч свій мікроавтобус в дворі будинку. Злодії викрали відеореєстратор, який безпечний власник залишив у салоні.

Чи не найбільших збитків зазнав водій вантажівки «ДАФ». Чоловік приїхав до Тернополя в справах. З собою у нього була кругленька сума – 70 тисяч гривень. Водій припаркував машину поблизу центрального ринку, на деякий час відійшов від авто, а коли повернувся, грошей вже не було.

Водії потерпають через надмірну безпечність, залишаючи в салонах барсетки, навігатори, відеореєстратори, мобільні телефони та інші речі. 

Як вберегтися? Не залишати в салонах майно, а тим паче гроші. Якщо йдете у справах навіть на декілька хвилин, забирайте всі речі з собою. Злодії не полізуть до вашої автівки, допоки не переконаються, що там є щось цінне.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео