Порошенко прилетів в Тернопіль, аби нагородити військових

Президент України Петро Порошенко відвідав військову частину, аби нагородити тернопільських артилеристів державними відзнаками. Також сьогодні 4 родини військових отримали ключі від квартир за місцем проживання.

Вже більше року  в Тернополі функціонує відновлена військова частина, яка сьогодні приймала гостей найвищого рангу. Разом з Президентом Порошенком в Тернопіль приїхали начальник Генерального штабу Віктор Муженко та міністр оборони Степан Полторак.

Державні нагороди «За військову службу України», орден «За мужність» ІІІ ступеня та орден Богдана Хмельницього ІІІ ступеня отримали 10 військових 44-ої окремої артилерійської бригади.

«Хочу подякувати всім, хто тут стоїть, за те, що в нас є такі артилеристи, такі воїни, такі офіцери, такі генерали. Подякувати за те, що ви берете на себе значну частину тягаря, але й значну частину честі – бути родинами захисників Вітчизни», - звернувся до військових та їхніх родин Петро Порошенко. Президент зазначив, що за час існування 44 артилерійська бригада стала однією з найкращих серед артилерії.

Ключі від квартир Петро Порошенко вручив сестрі загиблого «азовця» Павла Баса Кароліні, дружині загиблого Юрія Наливайчука Наталії, дружині загиблого Романа Мусія Галині. Четверту квартиру отримав поранений під Дебальцевим Олександр Сеньовський. 

Після вручення нагород Петро Порошенко поклав квіти до підніжжя пам’ятника-стели загиблим воїнам-артилеристам, що на території військової частини.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео