У Тернополі збирають срібло на ордени

Тернополян просять долучитись до збору дорогоцінного металу, який переплавлять на ордени Народного Героя України. Пункт прийому самотніх сережок, перснів, набридлих кулонів відкривається в Тернополі по вул. Шпитальна,7.

Організатором збору прикрас є Ірина Максимюк. 
- Можна приносити розпаровані сережки, каблучки, ланцюжки  тощо, - зазначила пані Ірина. - Сама, на жаль, не дуже полюбляю прикраси, проте вирішила долучитись до збору. В Тернополі акція лише розпочалась, проте сподіваємось, що тернополяни відгукнуться. Чиясь непотрібна прикраса може висіти на грудях Героя.

Відправлятимуть метал в Київ, де його переплавлять та вручать гідним людям. Ордени Народного Героя України виготовлять зі срібла, але якщо назбирають достатню кількість золота, додадуть ще золоту вставку. 

- Срібло збирають майже по всій Україні і ми теж вирішили долучитись, - розповідає волонтерка Лілія Мусіхіна. - Буває, що люди приносять дуже цінні речі, ледь не сімейні реліквії. З Тернополя ми вже відправили золотий та срібні персні.

Приносити прикраси можна  в Тернопільський місцевий центр безоплатної правової допомоги, що по вул. Шпитальна,7 або в штаб Самооборони Майдану Тернопільщини.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео